Dichters die voorlopig 1 bundel hebben gepubliceerd, dat is het thema van onze jaarlijkse poëzieavond. Omdat alle sterren ooit een eerste stap hebben gezet, zijn wij er van overtuigd dat deze woordkunstenaars ons podium en uw aandacht verdienen.

Gastheer van dienst is radiomaker en dichter Pat Donnez. Hij ontvangt de dichters Tania Verhelst, Bert Deben en Kenneth Swaenen. Met elk van hen zal hij in gesprek gaan over hun gedichten, waarbij ieder de gelegenheid krijgt om uit eigen werk voor te dragen. Ook Pat brengt een stukje eigen poëzie. De avond verloopt in twee delen met pauze. 

Tania Verhelst houdt van alles wat vertelt (film, literatuur…) en experimenteert met tekst en beeld om er verhalen mee te maken. Ze was als eerste stadsdichter van Brugge.

Bert Deben schrijft al meer dan 30 jaar poëzie, van heel persoonlijk werk tot lightverse en sociaal geëngageerd werk. Hij bracht in 2016 de bundel ‘Na het vrijen steek ik een gedicht op’ uit, een bundel over pieken en dalen in de liefde, waarin hij noch de zoetheid, noch de ruwheid schuwt.

Kenneth Swaenen studeerde Taal- en Letterkunde en volgde les aan de Schrijversacademie. Hij woont in Antwerpen, waar hij Nederlands geeft aan anderstaligen. In 2021 verscheen zijn poëziedebuut "Witte Dwergen" bij uitgeverij De Zeef.


Praktisch

afbeelding a-kaart afbeelding moeilijkheisgraagd
prijzen
  • eenheidstarief: 5 euro
  • Kansentarief: 2 euro
locatie
  • coStA
  • Sint-Andriesplaats 24
  • 2000 Antwerpen