Poëziefestival met Carmien Michels

Dichters die voorlopig 1 bundel hebben gepubliceerd, dat is het thema van onze jaarlijkse poëzieavond.  Omdat alle sterren ooit een eerste stap hebben gezet, zijn wij er van overtuigd dat deze woordkunstenaars ons podium en uw aandacht verdienen.  ‘Slampioen’ Carmien Michels – zelf literair multi-talent - host ons langs de persoonlijke verhalen en de gedichten van een select groepje dichters.

Carmien Michels (Leuven, 1990) is een Belgische schrijver en performer. Ze danst tussen pen en podium, tussen urban en klassiek. Met scherpe observaties schept ze een vaak duistere wereld, ritmisch, krachtig en diep persoonlijk. In 2016 won ze het Nederlands en Europees Kampioenschap Poetry Slam en haalde ze brons op het Wereldkampioenschap in Parijs. Sindsdien toert ze de wereld rond en werkt ze samen tal van artiesten. Van 2017 tot 2019 was ze een van de jonge auteurs in het Europese talentontwikkelingsprogramma CELA: Connecting Emerging Literary Artists. Fragmenten van haar romans, kortverhalen en gedichten verschenen in 10 talen. Tussen trein en trip verblijft ze in Antwerpen, waar ze vreemde talen leert en schrijft aan nieuw werk. Ze is de oprichter en curator van WATLAB, een collectieve werkplaats voor literaire makers in de Blikfabriek in Hoboken. Haar verhalenbundel Vaders die rouwen verschijnt in november 2021 bij Uitgeverij Querido.

Bert Deben schrijft al meer dan 30 jaar poëzie, van heel persoonlijk werk tot lightverse en sociaal geëngageerd werk.  Zijn gedichten werden vele keren genomineerd en wonnen regelmatig poëzieprijzen in zowel Vlaanderen als Nederland. Bert Deben gaf heel wat poëzievoordrachten in België en Nederland en werd gepubliceerd in tal van bloemlezingen en literaire tijdschriften in Vlaanderen en Nederland. Hij bracht in 2016 de bundel ‘Na het vrijen steek ik een gedicht op’ uit, een bundel over pieken en dalen in de liefde, waarin hij noch de zoetheid, noch de ruwheid schuwt. Op zijn blog ‘Leven in poëzie’ vindt men ondertussen al meer dan duizend gedichten.

Kenneth Swaenen studeerde Taal- en Letterkunde en volgde les aan de Schrijversacademie. Hij woont in Antwerpen, waar hij Nederlands geeft aan anderstaligen. In 2021 verscheen zijn poëziedebuut "Witte Dwergen" bij uitgeverij De Zeef.

Praktisch

afbeelding a-kaart afbeelding moeilijkheisgraagd
prijzen
  • VVK: 5 euro
  • Kassa: 8 euro
locatie
  • coStA
  • Sint-Andriesplaats 24
  • 2000 Antwerpen