Ons huis

Op deze pagina

In een notendop

coStA is een ontmoetingscentrum in hartje Antwerpen waar cultuur, sport en jeugd samenkomen en de wijk Sint-Andries centraal staat. Naast een gevarieerd aanbod voor jong en oud, ondersteunen en versterken we het buurt- en verenigingsleven.

Foyer

Onze foyer is dé ontmoetingplek bij uitstek. Op vrijdag kan je er soep met brood krijgen voor 1 euro tussen 12 en 15 uur (of tot de soep op is) en op woensdag bakken we croques aan 2 euro. Met veel liefde gemaakt door onze vrijwilligers!

Kom de krant lezen op papier of online op de computer. Of maak gebruik van het gratis wifinetwerk. Neem gerust een gezelschapsspel of stripverhaal uit de kast voor de kinderen.

Ruilbib

Wist je trouwens dat alle boeken in de kast onderdeel zijn van onze ruilbibliotheek? Heb je thuis een boek te veel in je boekenkast staan? Geef het boek dan een tweede leven en breng het naar coStA. Het principe is eenvoudig. Je neemt een boek uit de kast en zet er 1 terug. Heb je 2 boeken? Dan mag je er 2 nemen.

Zo geven we boeken een nieuwe kans en vermijden we afval. Naast onverwachte leesontdekkingen, leer je ook buurtbewoners kennen.

Koffiehoek

In onze gezellige koffiehoek kan je van dinsdag tot en met vrijdag tussen 9 en 12 uur gratis koffie, thee en water krijgen. Bedien jezelf. En voor de allerkleinsten beschikken we over een verzorgingskussen en kinderstoel.

Openingsuren

  • dinsdag tot en met zaterdag van 11  tot  18 uur (of tot einde activiteiten)
  • zondag en maandag gesloten

Open tot vrijdag 31 mei 2024. Daarna gaat coStA een tijd dicht voor verbouwingen.

Wie is wie

Wil je een medewerker van coStA een vraag stellen? Klik hieronder op de naam om een mail te sturen.

Huisgenoten

coStA is meer dan een werking. Zo hebben enkele organisaties hun kantoren in ons gebouw.

Om de buurt op elk domein een boost te geven, werken we samen met verschillende partners. Klik hieronder op de naam van de organisatie voor meer info.

Vrijwilligers

Vrijwilligers zorgen mee voor de werking van coStA. Dat waarderen we enorm. Een dikke merci!

Heb je ook zin en tijd om een handje te helpen? Ontmoet je graag nieuwe mensen? Heb je interesse in één van de volgende activiteiten?

  • koken voor artiesten
  • helpen achter de toog
  • soep maken op vrijdag
  • helpen bij verzendingen of flyeren in de wijk
  • pannenkoeken uitdelen bij familievoorstellingen
  • meer groen voorzien op de koer, het terras en in de foyer


Vul dan dit formulier in om vrijwilliger te worden. We contacteren je snel voor een kennismaking.