Je bezoek

Op deze pagina

Onthaal en ticketbalie

coStA (cultureel ontmoetingscentrum Sint-Andries)


Op zoek naar een medewerker in het bijzonder? Ga naar wie is wie.
 

Openingsuren

 • dinsdag van 12 tot 16 uur
 • woensdag tot en met vrijdag van 10 tot 16 uur.

 

Sluitingsdagen 2023

 • vrijdag 23 december 2022 tot en met zondag 8 januari
 • maandag 10 tot en met zondag 16 april
 • maandag 1 mei
 • donderdag 18 en vrijdag 19 mei
 • zondag 28 en maandag 29 mei
 • maandag 10 juli tot en met dinsdag 15 augustus
 • maandag 30 oktober tot en met zondag 5 november
 • zaterdag 11 november
 • vrijdag 22 december tot en met zondag 7 januari 2024

Tickets bestellen

Op onze website
Surf op onze website naar de voorstelling die je wil bijwonen. Bestel je ticket(s) en betaal online. Je hebt de keuze tussen Bancontact en Visa / Mastercard. Na betaling ontvang je jouw ticket(s) via e-mail.

Aan het onthaal
Aan onze ticketbalie kan je tijdens de openingsuren of op de avond van de voorstelling met cash, bankkaart of kredietkaart tickets kopen.

Via telefoon
Je kan telefonisch tickets reserveren via het nummer 03 260 80 50. Betaal je ticket(s) aan één van de onthaalbalies van de Antwerpse cultuurcentra.

Uitverkocht
Is een voorstelling uitverkocht, maar hoop je ze toch te kunnen bijwonen? Soms komen er nog tickets vrij. Er zijn dan 2 mogelijkheden. Laat je op de wachtlijst zetten via costa@antwerpen.be. Zodra er tickets vrijkomen, krijg je bericht van ons. Of kom een uur voor de start van de voorstelling naar coStA.

Kom op tijd
Alle voorstellingen starten stipt op het vermelde uur. Wie te laat komt, kan geweigerd worden. Onze kassa opent 1 uur voor de start van de voorstelling.

Terugbetaling
Enkel bij de annulatie van een voorstelling betaalt coStA je ticket(s) terug of kan je jouw ticket(s) omruilen. In andere gevallen worden tickets nooit terugbetaald of omgeruild.

Kortingen

Voorverkoopprijs
De voorverkoopprijs vervalt 3 uur voor aanvang van de voorstelling. Bij voorstellingen in het weekend vervalt de voorverkoopprijs op vrijdag om 17 uur. Wil je daarna nog tickets kopen? Dan betaal je de kassaprijs.

Cultuurshock
Middelbare scholieren vanaf 15 jaar kunnen voordelig naar voorstellingen in coStA. Voor maar 5 euro koop je op het secretariaat van je school een boekje met 3 cultuurcheques die je kan inruilen bij alle Antwerpse cultuurhuizen.

Je cultuurcheque inruilen is heel simpel: kies je voorstelling, reserveer je plaats via telefoon of online en ruil je cheque in aan de kassa.

Informeer op het secretariaat of jouw school ook deelneemt aan Cultuurshock.

> meer info

A-kaart
Goesting in ’t stad? Dan is de A-kaart helemaal jouw ding. Ze is de voordeel- en spaarkaart voor iedereen die van Antwerpen houdt. Je kan er ook je persoonlijke voordelen (leraar, student, kansentarief, 65+ …) laten opzetten. Zo heb je maar 1 kaart nodig. Gespaarde punten kan je inruilen voor kortingen of andere voordelen.

> meer info

Kansentarief
A-kaarthouders met een kansentarief betalen 2 tot 4 euro voor een voorstelling, zowel in voorverkoop als aan de kassa. Check bij je ziekenfonds of je recht hebt op het kansentarief (het nummer op je kleefbriefje van het ziekenfonds eindigt op 1). Haal dan je gratis A-kaart bij een van de stedelijke A-kaartlocaties. Je hoeft enkel je A-kaartnummer op te geven als je online tickets reserveert. Punten online verzilveren kan niet. Hiervoor moet je langsgaan bij het onthaal.

> meer info

Toegankelijkheid

Alle zalen en lokalen op de benedenverdieping zijn toegankelijk voor rolstoelgebruikers. Er is ook aangepast sanitair. De 1ste verdieping is alleen bereikbaar via trappen. Er is geen lift in het gebouw.

Laat bij je reservatie weten dat je beperkt mobiel bent. Zo kan ons team zich optimaal voorbereiden op jouw komst.

Blindengeleidehonden zijn welkom in coStA.

Bereikbaarheid

Velo-fiets
Zoek via www.velo-antwerpen.be een beschikbare deelfiets. Op wandelafstand van coStA zijn er 3 Velo-stations:

 • 066 Modemuseum
 • 070 Sint-Andries
 • 076 Prekersplein
   

Bus of tram
De dichtstbijzijnde haltes zijn Sint-Andries en Tropisch Instituut. Tram 4 en bussen 22, 180, 181, 182 en 183 stoppen aan deze haltes.

> meer info

Auto
Kom je toch met de wagen? Hou er rekening mee dat de Antwerpse binnenstad een lage-emissiezone is. Check of jouw voertuig aan de toelatingsvoorwaarden voldoet via deze test en registreer je indien nog.

> meer info

Geen parking
coStA heeft geen parking. In de omgeving zijn de parkeerplaatsen op straat beperkt en betalend.

> meer info