Programma

CoStA, Stadsmagazijn en Cultuur Linkeroever vormen samen één werking.
Bekijk hieronder het overzicht van de activiteiten. Ben je op zoek naar iets in het bijzonder?
Gebruik dan de filter in de linkerkolom.

Dichter Jean-Pierre van Ophem stelt tentoon

uit de grafische dichtbundel 'Hoc Tempore'

di 26 mrt 2024 - 12.00 uur tot di 30 apr 2024 - 18.00 uur

Dichter Jean-Pierre van Ophem stelt schilderijen en zijn grafische dichtbundel 'Hoc Tempore' tentoon.

Warm

coStA | Tg STAN / Maatschappij Discordia

do 18 apr 2024 - 20.00 uur

Een stuk van John Fosse, Nobelprijswinnaar Literatuur 2023. ‘Warm’ beschrijft 3 toneelspelers, die niet weten wie ze waren, niet weten waar ze waren, niet weten hoe ze waren, niet weten wat ze waren, nu ze op de plek aangekomen zijn, die ze niet kunnen verlaten, te weten het toneel.

Foyerconcert Croque Musique

Stadsmagazijn | Goes

vr 19 apr 2024 - 12.00 uur

Het leven van alledag gadeslaan en de essentie vatten in beklijvende songs: zo legt Goes de menselijke kleine kantjes bloot. Hij weet ze knap te relativeren en danst een wonderbaarlijke solo op het slappe koord tussen drama en humor, die je doet luisteren met de lach op het gezicht.

Op stap met coStA - VOLZET

coStA | Sluis en de Struisvogelboerderij

za 20 apr 2024 - 09.00 uur

We trekken naar interessante steden en trakteren je op een cultureel of culinair bezoek. Deze activiteit zit in het pakket inbegrepen en is verplicht. In de namiddag ben je vrij.

Toasaves

coStA | vzw Erfgoed Wannes Van de Velde

za 20 apr 2024 - 17.00 uur

Elk jaar, rond de verjaardag van Wannes, organiseert zijn kring van getrouwen een concert die zijn nalatenschap eer aandoet. De muziekgroep Toasaves mengt Oosterse geluiden met Middeleeuwse liederen en composities uit Wannes’ Groot Liedboek.
uitverkocht

Toasaves

coStA | vzw Erfgoed Wannes Van de Velde

za 20 apr 2024 - 20.00 uur

Elk jaar, rond de verjaardag van Wannes, organiseert zijn kring van getrouwen een concert die zijn nalatenschap eer aandoet. De muziekgroep Toasaves mengt Oosterse geluiden met Middeleeuwse liederen en composities uit Wannes’ Groot Liedboek.

Alchemy of the Elements: A Mystical Journey with Queimada

Stadsmagazijn | Koninklijk Conservatorium Antwerpen

di 23 apr 2024 - 18.00 uur

Queimada is een middeleeuws ritueel om heksenmagie te verdrijven. Dans, muziek (hobo, trombone, fluit, sax) en performance brengen je terug naar de tijden van lang vervlogen folklore. De bezwering komt weer tot leven met de natuurelementen, voornamelijk vuur. 

Feedba(c)k

4KANT Galerij | Returnity

vr 26 apr 2024 tot zo 5 mei 2024

Aan de levendige Sint-Andriesplaats opent Returnity een tijdelijke galerij! We ontvangen je graag op de eerste expo van bewoners van binnen de 4 muren van de Begijnenstraat.

Costa comedy

coStA | Ariane Van Hasselt, Joeri Schepens, Rosalie Van Wambeke, MC Sergej

vr 26 apr 2024 - 20.00 uur

Sergej Lopouchanski is onze vaste MC van dienst. Op het menu twee comedians die hun strepen reeds verdienden en één nobele onbekende onder onze talentspot. Een avond pure krachttraining voor je lachspieren.

Generator Showcase

coStA | Luna en De Maanstenen, Dammit & Stripes

za 27 apr 2024 - 20.00 uur

Eind 2023 kozen coStA en radiopresentatrice Sofie Engelen uit meer dan 100 inzendingen 4 winnaars voor de muziekwedstrijd Generator. Luna en De Maanstenen, Dammit, Waste & Stripes kregen boeiende workshops en zijn helemaal voorbereid om hun talenten te tonen op de showcase in coStA.

Buurt Mee

Sint-Andriesplaats en omgeving | district Antwerpen

zo 28 apr 2024 - 14.00 uur

Een feest voor het hele gezin én al je buren met cultuuracts en straatanimatie voor jouw buurtfeest, info en inspiratie voor ontmoeting en vergroening, en ideeënworkshop Beleef je buurt.

Sinbad (7+)

coStA | kunstZ & Mohanad Mukhtar

zo 28 apr 2024 - 15.00 uur

Geïnspireerd door ‘Duizend-en-een-nacht’ vertelt Mohanad Mukhtar met ‘Sinbad’ een verhaal over een jongen die voor het eerst in zijn leven zijn verjaardag kan vieren. Hoe bereid je een verjaardagsfeest voor zonder ouders en familie om je heen? Want iedereen is achtergebleven in Bagdad.

Het collectief Beleg

30 jaar coStA | lokale grafici, schilders, beeld- en woordkunstenaars

do 2 mei 2024 tot vr 31 mei 2024

Artiesten toveren het gebouw om tot een dynamisch kunstwerk, vanbinnen en vanbuiten. Je bent welkom om een diverse mix van kunst te ontdekken, van bonte muurschilderingen tot boeiende sculpturen. Kom genieten van deze unieke en vluchtige momenten van schoonheid voordat ze voorgoed verdwijnen.

An Artist Is Born

Stadsmagazijn | Koninklijk Conservatorium Antwerpen

za 4 mei 2024 - 16.00 uur

Een verteller en 4 fluitisten verhalen wat het betekent een kunstenaar te worden. Ze nemen je mee op weg door het leven van een artiest, en de hindernissen die erbij horen. Hoe moeilijk het kunstenaarsbestaan ook is, hun passie maakt dat ze er steeds opnieuw voor kiezen.

Don Vitalski's Parochie van Miserie: een Sint-Andries revue

30 jaar coStA | met Jenne Decleir, Slongs, Deborah Ostrega, Ernst Löw, Kevin Gijbels en anderen.

vr 10 mei 2024 - 20.00 uur

Buurthelden en supersterren passeren in een wervelwind wonderlijke theater-acts, van goochelshows en burleske dans tot new wave muziek, buikdans, comedy en opera, vakkundig aan elkaar gesoldeerd. Dit alles doorspekt met een live quiz, een tombola en een cursus knuffelwerpen.

Don Vitalski's Parochie van Miserie: een Sint-Andries revue

30 jaar coStA | met Jenne Decleir, Herman Brusselmans, Geert Hautekiet, Geert Beullens, Kevin Gijbels en anderen.

za 11 mei 2024 - 20.00 uur

Buurthelden en supersterren passeren in een wervelwind wonderlijke theater-acts, van goochelshows en burleske dans tot new wave muziek, buikdans, comedy en opera, vakkundig aan elkaar gesoldeerd. Dit alles doorspekt met een live quiz, een tombola en een cursus knuffelwerpen.

Sloopfest: Bar Costa XL

30 jaar coStA | met Vandal X, Dendermonde, Borokov Borokov, DJ's Sofie Engelen & The Captain en anderen.

za 18 mei 2024 - 18.00 uur

Afgelopen jaren was Bar Costa een vaste waarde in het programma. Concerten met gevestigde namen en opkomend talent, steeds met een stevige hoek af: een heus stukje coStA-DNA. Maak je borst al maar nat voor een extra vette XL-editie: 2 zalen 7 bands en een afterparty.

At Your Service: The Artistic Vending Machine

Stadsmagazijn | Koninklijk Conservatorium Antwerpen

wo 22 mei 2024 - 18.00 uur

Klassieke muziek meets interactieve performance. Een mezzosopraan en hobo speelster nodigen je uit om de voorstelling mee te bepalen: kies de partituur, het tempo en zelfs de kostuumwissels. Een onvergetelijke belevenis waar kunst, vrijheid en participatie op een verrassende manier samensmelten.

Foyerconcert Croque Musique

Stadsmagazijn | Karo

vr 24 mei 2024 - 12.00 uur

Als een echte Française verovert Karo alle harten. Haar stem zit boordevol timbre en gevoel. Met een scherpe tong en heel wat humor brengt ze haar eigen nummers in het Frans en soms in het Nederlands. Karo betrekt graag het publiek bij haar optreden.

Hoera en adieu!: Buurtfeest en familiedag

30 jaar coStA | met Geert Beullens, Maud Vanhauwaert, Dagdiscoo, Betonne Jeugd, The Bonnie Blues

zo 26 mei 2024 - 13.00 uur

Kom gezellig iets drinken terwijl een bakfiets-disco en een vro(uwe)lijk muziektrio de sfeer zetten. Maak een nostalgische rondgang in coStA en tik één van de memorabilia op de kop in de veiling. De hele middag is er pret voor het hele gezin met animatie en een grappige kindervoorstelling.

Film: Home Street Home

30 jaar coStA | Betonne Jeugd & regisseur Sinan Tabanli

zo 26 mei 2024 - 16.30 uur

Home Street Home geeft een inkijk in het leven van jongeren in dak- en thuisloosheid. Door de ogen van een sociaal werker volgt de film vier verhalen, vier perspectieven, die met elkaar verweven zijn.

Potluck BBQ

30 jaar coStA | Breng je favoriete gerecht mee om te delen!

zo 26 mei 2024 - 17.00 uur

Schuif gezellig mee aan voor de heerlijke barbecue van het buurtfeest. Wij roosteren de heerlijkste stukjes vlees, halal vlees en vegetarische alternatieven op de grill. Wie een zelfgemaakt bijgerecht meebrengt om te delen, krijgt een fikse korting.

Warme Boekenavond

Stadsmagazijn | Bond zonder Naam

do 30 mei 2024 - 20.00 uur

Onze Warme Boekenavonden organiseren we samen met Bond zonder Naam. Kom je warmen aan een intens interview met een bijzondere gast, aan boekentips én aan elkaar. We hebben jou er heel graag bij.

Sint-Andriesrun

Sint-Andriesplaats en omgeving | Sportief Sint-Andries vzw

zo 2 jun 2024

Wat begon als een kleine stratenloop is nu een groot evenement. En toch heeft het niet moeten inboeten op gezelligheid en charme.

Vliegerhappening

Middenvijver Linkeroever | Bert Maetens en district Antwerpen

zo 2 jun 2024 - 13.00 uur

Kom genieten van de meest spectaculaire vliegers. Extra leuk wordt het als je je eigen exemplaar de lucht in stuurt. Heb je geen vlieger? Maak er een ter plaatse tijdens de workshops. Tussen het vliegeren door bewonder je acrobatische acts en flaneer je langs de verengingenmarkt.

Barbara Dex en pianist

DC Linkeroever | cultuurcafé

wo 12 jun 2024 - 19.30 uur

Al 25 jaar staat deze Kempense zangeres aan de Vlaamse top. Barbara onderscheidt zich door haar prachtige stem, maar ook door een verscheidenheid aan muziekstijlen. Dat bewijzen haar zeven albums, met daarop Nederlandstalige parels, gospelnummers en een greep stevige countryrock.

Griekse avond met buffet vlees/vegetarisch

Stadsmagazijn | met live band Typisch Grieks

vr 14 jun 2024 - 18.00 uur

Er wacht je een overvloedig mediterraans buffet van gevulde paprika’s, salades, balletjes, mezze, brood, en meer om van te likkebaarden. De band 'Typisch Grieks, met echt Griekse muzikanten, speelt rebetiko, 'Griekse Blues' en muziek uit de streken die nu tot Turkije behoren. 
volzet

Op stap met coStA

coStA | ‘s Hertogenbosch

za 22 jun 2024 - 09.00 uur

We trekken naar interessante steden en trakteren je op een cultureel of culinair bezoek. Deze activiteit zit in het pakket inbegrepen en is verplicht. In de namiddag ben je vrij.

Foyerconcert Croque Musique

Stadsmagazijn | Little Chris

vr 28 jun 2024 - 12.00 uur

Little Chris is rasentertainment van de bovenste plank, van een muzikant die een stevige reputatie opbouwde bij artiesten als Soulsister en Günther Neefs. Solo graait hij uit de ruige doos met pop, rock en zelfs hardrock. Zijn songkeuze kan elk optreden echt alle kanten op. Je bent gewaarschuwd!