muziek

Foyerconcert Croque Musique

Stadsmagazijn | Aunt Polly

vr 22 mrt 2024 - 12.00 uur

Aunt Polly serveert een verrassende cocktail van gekende en minder gekende nummers: een apart repertoire van Patti Smith tot Mumford and Sons. De bandleden vonden elkaar waar hun muzikale passies kruisen. Hun stemmen zijn verhalend en de instrumenten worden met liefde bespeeld!

Bar Costa

coStA | Star club West & The Payola Kid

vr 22 mrt 2024 - 20.30 uur

Steengoede livemuziek en een geweldige DJ zijn de basisingrediënten die van Bar CoStA de ideale cocktail maken om je na grauwe wintermaanden klaar te stomen voor de lente. Op het programma Star club West & The Payola Kid. DJ Kop Dicht voor tussen en na.

Semini

Grote Markt, binnenstad en coStA | Aksie

za 23 mrt 2024

De eerste zaterdag van de lente vieren we Semini, de vruchtbaarheidsgod afgebeeld boven de poort van ’t Steen. Trouwers van die dag krijgen een Semini-koek cadeau en kunnen meefeesten op de Grote Markt. Later vertrekt een folklorestoet richting coStA voor een volksfeest met muziekoptredens.

Schemerverhalen

coStA | Koninklijk Conservatorium Antwerpen

za 30 mrt 2024 - 14.00 uur

Muzikanten nemen je mee langs reisherinneringen bijeengesprokkeld in het blindeninstituut, waar reizen op een heel andere manier wordt ervaren. Op de muzikale golven van klassieke en elektrische gitaar, soundscapes en zang waan je je in het zonnige zuiden of het sneeuwrijke noorden.

Wind, Sand and Stars

Stadsmagazijn | Koninklijk Conservatorium Antwerpen

za 30 mrt 2024 - 16.00 uur

Wind, Sand and Stars nodigt je uit voor een fascinerende klankexpeditie. De etherische schoonheid van wind, de tijdloze allure van zand en het hemelse wonder van de sterren komen samen in een muzikaal avontuur met een strijkkwartet en solist piccolo.

Foyerconcert Croque Musique

Stadsmagazijn | Goes

vr 19 apr 2024 - 12.00 uur

Het leven van alledag gadeslaan en de essentie vatten in beklijvende songs: zo legt Goes de menselijke kleine kantjes bloot. Hij weet ze knap te relativeren en danst een wonderbaarlijke solo op het slappe koord tussen drama en humor, die je doet luisteren met de lach op het gezicht.

Toasaves

coStA | vzw Erfgoed Wannes Van de Velde

za 20 apr 2024

17 UUR & 20 UUR - Elk jaar, rond de verjaardag van Wannes, organiseert zijn kring van getrouwen een concert die zijn nalatenschap eer aandoet. De muziekgroep Toasaves mengt Oosterse geluiden met Middeleeuwse liederen en composities uit Wannes’ Groot Liedboek.

Alchemy of the Elements: A Mystical Journey with Queimada

Stadsmagazijn | Koninklijk Conservatorium Antwerpen

di 23 apr 2024 - 18.00 uur

Queimada is een middeleeuws ritueel om heksenmagie te verdrijven. Dans, muziek (hobo, trombone, fluit, sax) en performance brengen je terug naar de tijden van lang vervlogen folklore. De bezwering komt weer tot leven met de natuurelementen, voornamelijk vuur. 

Generator Showcase

coStA | Luna en De Maanstenen, Dammit, Waste & Stripes

za 27 apr 2024 - 20.00 uur

Eind 2023 kozen coStA en radiopresentatrice Sofie Engelen uit meer dan 100 inzendingen 4 winnaars voor de muziekwedstrijd Generator. Luna en De Maanstenen, Dammit, Waste & Stripes kregen boeiende workshops en zijn helemaal voorbereid om hun talenten te tonen op de showcase in coStA.

An Artist Is Born

Stadsmagazijn | Koninklijk Conservatorium Antwerpen

za 4 mei 2024 - 16.00 uur

Een danser, een verteller en 4 fluitisten verhalen wat het betekent een kunstenaar te worden. Ze nemen je mee op weg door het leven van een artiest, en de hindernissen die erbij horen. Hoe moeilijk het kunstenaarsbestaan ook is, hun passie maakt dat ze er steeds opnieuw voor kiezen.

At Your Service: The Artistic Vending Machine

Stadsmagazijn | Koninklijk Conservatorium Antwerpen

wo 22 mei 2024 - 18.00 uur

Klassieke muziek meets interactieve performance. Een mezzosopraan en hobo speelster nodigen je uit om de voorstelling mee te bepalen: kies de partituur, het tempo en zelfs de kostuumwissels. Een onvergetelijke belevenis waar kunst, vrijheid en participatie op een verrassende manier samensmelten.

Foyerconcert Croque Musique

Stadsmagazijn | Karo

vr 24 mei 2024 - 12.00 uur

Als een echte Française verovert Karo alle harten. Haar stem zit boordevol timbre en gevoel. Met een scherpe tong en heel wat humor brengt ze haar eigen nummers in het Frans en soms in het Nederlands. Karo betrekt graag het publiek bij haar optreden.

Foyerconcert Croque Musique

Stadsmagazijn | Little Chris

vr 28 jun 2024 - 12.00 uur

Little Chris is rasentertainment van de bovenste plank, van een muzikant die een stevige reputatie opbouwde bij artiesten als Soulsister en Günther Neefs. Solo graait hij uit de ruige doos met pop, rock en zelfs hardrock. Zijn songkeuze kan elk optreden echt alle kanten op. Je bent gewaarschuwd!