Tekeningen voor het slapen gaan

coStA | Mies

Zo'n drie jaar terug is MIES iedere avond inkttekeningen gaan maken vlak voor het slapen gaan. Wat er ook uit zijn vingers kwam postte hij ongecensureerd direct op het Facebook met intuïtief gekozen titels die het karakter van de tekeningen perfect weergeven. Het werk is uiteenlopend van stijl maar onmiskenbaar van dezelfde maker met zijn onmi(e)skenbare expressionistische stijl.

Hij is hiermee begonnen omdat hij, als jonge vijftiger die ondertussen wel wat maar nog zeker niet al zijn wilde haren verloren heeft, het leven begon te ervaren 'als een herhaling van zetten in de wachtkamer van de dood'. Dit klinkt allemaal misschien erg zwaarmoedig maar wie zijn omvangrijke oeuvre beziet dat hij in die tijd heeft gecreëerd kan het zeker niet ontgaan dat hij zijn gevoel voor humor niet heeft verloren.

In de coStA exposeert hij voor het eerst een collage van zwart wit tekeningen die een interactie met elkaar aangaan en samen een verhaal vertellen.

MIES zal dan ook constant tijdens de duur van de expositie tekeningen toevoegen, composities veranderen e.d. zodat de expositie een levend verhaal zal blijven en de vaste bezoeker van de coStA iedere keer wat nieuws te ontdekken heeft!

De opening zal plaats vinden op zaterdag 20 januari van 14 -18 uur.

MIES heeft die middag, gezien hij naast kunstenmaker ook altijd muzikaal actief is geweest, diverse zeer uiteenlopende artiesten uitgenodigd. Naast dat er met de hoed voor de muzikanten zal worden langsgegaan zal een deel van de opbrengst van het verkochte werk ook ten bate komen van de artiesten. Voor iedereen die geïnspireerd is geraakt door het getoonde werk zal er een tafel zijn met tekengerief alsmede ook een pingpongtafel voor de nodige lichamelijke ont- dan wel inspanning!

Muzikale artiesten die de revue passeren tijdens de vernissage:
Brakwater (Antwerpse Punk)
Vincent & Maxime (Twee Nachtegaatjes)
Chip (Chinese Blues)
Micha (Spoken Songs)
Rhea (Poetry)
Halfdoof (Hollands Synthscapes)
Max (Eastern Dj)
Jaco Di Stephano (Gitaar Act)
Iris & Mandy (Brasilian Moods)
Ollie (Rotterdamse Tovenaar)
 Praktisch

afbeelding a-kaart
genre
prijzen
  • Gratis
locatie
  • coStA
  • Sint-Andriesplaats 24
  • 2000 Antwerpen

Extra

van 20 januari tot en met zondag 25 februari 
te bezichtigen tijdens de openingsuren van coStA
gratis