Voor jou wel 1000 maal - kunstZ/Aïcha Cissé AFGELAST

Twee jongens, Amir en Hassan, groeien samen op in Kabul. Op een dag komt er op wrede wijze een einde aan hun bijzondere vriendschap. Amir en zijn vader vluchten naar de Verenigde Staten, waar ze een nieuw bestaan opbouwen, maar Amir slaagt er niet in Hassan te vergeten. De ontdekking van een schokkend familiegeheim voert hem terug naar Afghanistan, waar Amir wordt geconfronteerd met spoken uit zijn verleden. Zijn voornemen om de oude schuld jegens Hassan in te lossen sleept, hem mee in een huiveringwekkend avontuur.

‘Voor jou wel 1000 maal’ is een eerste regie van Aïcha Cissé (opleiding toneelacademie Maastricht) met studenten en kunstenaars van kunstZ. De tekst is een eigen bewerking en vertaling gebaseerd op het script ‘The Kite Runner’ van Matthew Sprangler naar het boek van Khaled Hosseini.

Aïcha Cissé (° Senegal) was te zien in het veelgespeelde en succesvolle ‘Dis-moi wie ik ben’, een productie van ’t Arsenaal & GEN2020. Daarnaast speelde Cissé ook in ‘Scarlatti’, een regie van Frans Marijnen voor ’t Arsenaal, en in ‘Konijn met pruimen’ van Laika en Het Bos, in een regie van Jo Roets. Ze toerde de afgelopen drie seizoenen met ‘Prêt-à-Aimer’, de monoloog die ze onder de vleugels van kunstZ creëerde.

Spel: Adam Bablis, Behzad Khederli, Francisco Manzano Ramirez, Hamid Khan, Hassan Raad Marhon, Mahmood Alrawi, Mohamed Dahman El Haimoud, Su Meya Yaman, Yousif Sabhan Ibrahim en Reyad Benkerroum
Regie: Aïcha Cissé
Regie-assistentie: Ingrid Stals
Vertaling: Duraid Abbas Ghaieb
Muziek: Boubacar Macalou
Techniek: Louai Hashem 
Stage Manager: Hussein Shabeeb
Coaching: Greet Vissers
Productie: kunstZ, met de steun van Toneelopleiding Maastricht, Rataplan, Tenawa en Fameus. 

Antwerpse Parels bundelt jaarlijks nieuw grootstedelijk podiumtalent. Deze nieuwe Antwerpse diamanten spelen, schrijven, performen en schitteren op zes kleine podia in de stad. Ontdek deze nieuwe makers op een podium in je buurt.

Antwerpse Parels is een project van Cultuur district Antwerpen in samenwerking met Fameus


Praktisch

afbeelding a-kaart afbeelding moeilijkheisgraagd
prijzen
  • VVK: 8 euro
  • Kassa: 10 euro
locatie
  • coStA
  • Sint-Andriesplaats 24
  • 2000 Antwerpen

Extra

Door de aangepaste coronamaatregelen voor de cultuursector sluit coStA de deuren tot het eind van het jaar.
Als je tickets had voor deze voorstelling dan brengen we je persoonlijk op de hoogte. 
Hou je mailbox in de gaten (ook je spambox). 
Hou er rekening mee dat we niet altijd meteen kunnen communiceren, we moeten eerst bekijken of we voorstellingen kunnen verplaatsen of niet.

bekijk ook in cc

Stretch - Jeroen D'hoop & Bas van den Bogaert (8+)

zo 7 feb 2021 - 15.00 uur

STRETCH is een choreografische slapstick voorstelling, een kleine anekdote over een koppel dat groot durft dromen, een verhaal binnen de lijnen van de turnmat over de liefde en al haar dagdagelijkse obstakels.

bekijk ook in andere cultuurcentra

Paralelo

David Ramos Joao, Antwerpse Parels

do 3 dec 2020 - 20.15 uur

Paralelo is een dansvoorstelling over verhalen van de verschillende nationaliteiten in België en Antwerpen. We gaan op zoek naar verhalen van onze naaste buren die parallel aan onze dagelijkse levens voorbij gaan.

Paralelo

David Ramos Joao, Antwerpse Parels

vr 26 mrt 2021 - 20.00 uur

Paralelo is een dansvoorstelling over verhalen van de verschillende nationaliteiten in België en Antwerpen. We gaan op zoek naar verhalen van onze naaste buren die parallel aan onze dagelijkse levens voorbij gaan.