Voor jou wel 1000 maal - kunstZ/Aïcha Cissé

Twee jongens, Amir en Hassan, groeien samen op in Kabul. Op een dag komt er op wrede wijze een einde aan hun bijzondere vriendschap. Amir en zijn vader vluchten naar de Verenigde Staten, waar ze een nieuw bestaan opbouwen, maar Amir slaagt er niet in Hassan te vergeten. De ontdekking van een schokkend familiegeheim voert hem terug naar Afghanistan, waar Amir wordt geconfronteerd met spoken uit zijn verleden. Zijn voornemen om de oude schuld jegens Hassan in te lossen sleept, hem mee in een huiveringwekkend avontuur.

‘Voor jou wel 1000 maal’ is een eerste regie van Aïcha Cissé (opleiding toneelacademie Maastricht) met studenten en kunstenaars van kunstZ. De tekst is een eigen bewerking en vertaling gebaseerd op het script ‘The Kite Runner’ van Matthew Sprangler naar het boek van Khaled Hosseini.

Aïcha Cissé (° Senegal) was te zien in het veelgespeelde en succesvolle ‘Dis-moi wie ik ben’, een productie van ’t Arsenaal & GEN2020. Daarnaast speelde Cissé ook in ‘Scarlatti’, een regie van Frans Marijnen voor ’t Arsenaal, en in ‘Konijn met pruimen’ van Laika en Het Bos, in een regie van Jo Roets. Ze toerde de afgelopen drie seizoenen met ‘Prêt-à-Aimer’, de monoloog die ze onder de vleugels van kunstZ creëerde.

Spel: Adam Bablis, Behzad Khederli, Francisco Manzano Ramirez, Hamid Khan, Hassan Raad Marhon, Mahmood Alrawi, Mohamed Dahman El Haimoud, Su Meya Yaman, Yousif Sabhan Ibrahim en Reyad Benkerroum
Regie: Aïcha Cissé
Regie-assistentie: Ingrid Stals
Vertaling: Duraid Abbas Ghaieb
Muziek: Boubacar Macalou
Techniek: Louai Hashem 
Stage Manager: Hussein Shabeeb
Coaching: Greet Vissers
Productie: kunstZ, met de steun van Toneelopleiding Maastricht, Rataplan, Tenawa en Fameus. 

Praktisch

afbeelding a-kaart afbeelding moeilijkheisgraagd
prijzen
  • VVK: 10 euro
  • Kassa: 12 euro
locatie
  • coStA
  • Sint-Andriesplaats 24
  • 2000 Antwerpen

Extra

Voor een veilig theaterbezoek, check hier onze corona-maatreglen: https://www.costa-antwerpen.be/corona

Omwille van de coronamaatregelen zijn er per voorstelling slechts 50 tickets beschikbaar. Overige geïnteresseerden komen op een wachtlijst te staan. Indien de maatregelen versoepelen nemen wij contact op.