Dageraad op Linkeroever

The Golden Glows

De dageraadconcerten zijn een samenwerking tussen coStA en cc Elsschot en café Kamyon!

De dageraad!... het quasi mystieke moment van het ochtendgloren. Hartje zomer vanop Linkeroever de zon zien opkomen boven de rede en de stad. En dan daar muziek bij. Geen spotify- of youtubeplaylist maar een liveconcert van een artiest of band, dat door het aura van het vroege uur als vanzelf de perfecte soundtrack vormt bij de curieuze lichtinval.

Onze zintuigen zijn uitgeslapen, onbezoedeld, fris, onschuldig..maar we mogen ze niet te fel doen opschrikken. Je ogen moeten wennen aan het licht, je ruikt beter (hmmm vers brood, verse koffie) en je oren hebben precies de juiste dosis muziek nodig.

Eén keer per week, op donderdag, telkens samenvallend met het precieze uur waarop de zon opkomt (veranderlijk dus), geven we het startsignaal voor een dageraadconcert. 

Na het concert is er een eenvoudig, gezond ontbijt 

25 augustus – The Golden Glows (opkomst zon 6u36)

The Golden Glows zijn een akoestisch trio, met een warme driestemmige harmonie die nieuw leven blaast in lang vergeten songs en melodieën. Drie stemmen, één gitaar en één microfoon. Meer heeft de Antwerps band niet nodig om een publiek voor zich te winnen. De eenvoud schuilt niet alleen in hun muziek, maar ook in de minimale manier waarop die gemaakt wordt. Niets in de handen, niets in de mouwen. Eerlijk en authentiek, zoals generaties van muzikanten het hen al eeuwen voordeden. In een tijdperk van sequencers en samples vergt zulke fragiliteit moed. Maar net de breekbaarheid maakt ontroering en geeft de Glows een enorme emotionele kracht. Al is het maar omdat mensen lijken vergeten te zijn wat de impact is van intieme live muziek. Een concert dat staat voor hoop, troost, schoonheid en ontroering. The Golden Glows stralen even mooi als de opgaande zon. Luister.

Praktisch

afbeelding moeilijkheisgraagd
genre
prijzen
  • eenheidstarief: 6 euro

Extra

Startuur tussen 6:01 en 6:55 uur( bij zonsopgang)
ticketprijs inclusief concert en ontbijt