Stretch - Jeroen & Bas van den Bogaert (8+)

Hoort ge dat?
Dat is het applaus. 
Een staande ovatie.
De mensen worden gek. 
En wij, hand in hand, in het midden van de arena.
Zweet op ons voorhoofd.
Kletsnat zijn we.
We zwaaien. We buigen. We kussen. Want dat zien de mensen graag. 
(...)
Gij had geen schrik. 
En ik had geen pijn. 
Perfect synchroon. 
Tik tok tik tok. 

In STRETCH toveren een man en een vrouw hun woonkamer om tot een turnmat, een kruk tot een bok, een tafel tot een balk, een relatie tot een evenwichtsoefening. Samen dromen ze van gouden medailles in de acrobatische gymnastiek als ‘boven- en onderpartner’. Hij is echter te stijf. Zij heeft last van faalangst. Samen rekken, trekken en stretchen ze hun droom achterna.
STRETCH is een choreografische slapstick voorstelling, een kleine anekdote over een koppel dat groot durft dromen, een verhaal binnen de lijnen van de turnmat over de liefde en al haar dagdagelijkse obstakels. 
 

Antwerpse Parels bundelt jaarlijks nieuw grootstedelijk podiumtalent. Deze Antwerpse talenten spelen, schrijven en performen op zes kleine podia in de stad. Ontdek deze nieuwe makers op een podium in je buurt: www.antwerpseparels.be 
Antwerpse Parels is een project van Cultuur district Antwerpen in samenwerking met Fameus.

Praktisch

afbeelding a-kaart afbeelding moeilijkheisgraagd
prijzen
  • VVK: 4 euro
  • Kassa: 6 euro
  • Kansentarief: 2 euro
locatie
  • coStA
  • Sint-Andriesplaats 24
  • 2000 Antwerpen

Extra

Voor een veilig theaterbezoek, check hier onze corona-maatreglen: https://www.costa-antwerpen.be/corona

Omwille van de coronamaatregelen zijn er per voorstelling slechts 50 tickets beschikbaar. Overige geïnteresseerden komen op een wachtlijst te staan. Indien de maatregelen versoepelen nemen wij contact op.

bekijk ook in cc

Voor jou wel 1000 maal - kunstZ/Aïcha Cissé

do 17 dec 2020 - 20.00 uur

Twee jongens, Amir en Hassan, groeien samen op in Kabul. Op een dag komt er op wrede wijze een einde aan hun bijzondere vriendschap. Amir en zijn vader vluchten naar de Verenigde Staten, waar ze een nieuw bestaan opbouwen, maar Amir slaagt er niet in Hassan te vergeten.

bekijk ook in andere cultuurcentra

Ik ben Hussein, wie ben jij?

Hussein Al-Khalidi | Madame Fortuna

vr 13 nov 2020 - 20.00 uur

Hussein leeft sinds drie jaar in België. Hij zoekt naar motivaties om zijn toekomst hier op te bouwen en naar zijn plek in de maatschappij. Hij gaat in dialoog met het publiek, wil weten wie zij zijn en waarnaar zij op zoek zijn. Hussein zet zijn maskers af en laat zich zien als mens én als speler

Paralelo

David Ramos Joao, Antwerpse Parels

do 3 dec 2020 - 20.15 uur

Paralelo is een dansvoorstelling over verhalen van de verschillende nationaliteiten in België en Antwerpen. We gaan op zoek naar verhalen van onze naaste buren die parallel aan onze dagelijkse levens voorbij gaan.

Paralelo

David Ramos Joao, Antwerpse Parels

vr 26 mrt 2021 - 20.00 uur

Paralelo is een dansvoorstelling over verhalen van de verschillende nationaliteiten in België en Antwerpen. We gaan op zoek naar verhalen van onze naaste buren die parallel aan onze dagelijkse levens voorbij gaan.