Ferme smeersels en sauzen - door Santé

Deze workshop richt zich op klassieke smaakmakers in de keuken maar dan met een ferme twist. Door deze sauzen en smeersels te fermenteren verleng je vaak de houdbaarheid, versterk je de smaak en voeg je gezonde bacterieculturen toe. Veel van deze fermenten vragen een korte fermentatieduur en vaak een starter. Hoe dit juist in elkaar zet, kom je tijdens deze workshop te weten. 

Na de theoretische omkadering, kan je proeven om dan samen enkele sauzen en smeersels te maken om mee naar huis te nemen. 
Je eigen gefermenteerde tabasco, sriracha, mosterd, ketchup of mierikswortelsaus in huis hebben, is na deze workshop een makkie. Net als enkele nieuwe zaden en notensmeersels, denk cashewkaas, notenboter, tahini. Of andere dips als salsa, labneh en pesto. 
 

Deze workshop wordt gegeven door Santé


Praktisch

afbeelding a-kaart afbeelding moeilijkheisgraagd
prijzen
  • eenheidstarief: 20 euro
locatie
  • Lokaal 25
  • Sint-Andriesplaats 25
  • 2000 Antwerpen

Extra

Praktisch:
van 13-15.30 uur
€ 20
maximum 12 personen

Materiaal zelf mee te brengen:
mengkom
snijplank
mes
2 glazen bokalen ongeveer 100 ml

bekijk ook in cc

Fermenteren en Inspireren - door Santé

vr 7 feb 2020 - 13.00 uur

Voor iedereen bestaat er een perfecte gefermenteerde smaakmaker! Deze ontdekken en je dagelijkse voeding kunnen aanvullen met fermentaties, dat is de uitdaging van deze workshop.

Kimchi - door Santé

vr 21 feb 2020 - 13.00 uur

Kimchi, gefermenteerde Chinese kool, is aan een opmars bezig in onze keukens. Voor veel mensen is deze variant op zuurkool nog onbekend, maar als je er eenmaal van hebt geproefd, ben je fan, en wil je zelf ook aan de slag gaan. En eigenlijk is het helemaal niet zo moeilijk om te maken!