Spirit of Django

coStA | Renaud Dardenne Trio & Tcha Limberger - Adrien Tarraga & the Hit Club d'Anvers

Django Reinhardt was een uniek en virtuoos gitarist die getypeerd werd door zijn fantasierijke spel en lyrische lijnen. Met zijn interpretatie van jazz en blues ontwikkelde hij een eigen geluid dat tot op heden weerklinkt in de jazz manouche oftewel gipsy swing.  Als ode aan de Belgische jazzlegende brengt Frederic Evrard al 10 edities de beste gipsy swing uit de streek naar Sint-Andries tijdens Spirit of Django. Paulus Schäfer, Fapy Lafertin, Adrien Moignard, Roby Lakatos … zijn maar enkele van de ronkende namen die op het podium van coStA stonden.

Line- up:

Renaud Dardenne Trio & Tcha Limberger
Renaud Dardenne is een sleutelfiguur in de Belgische gypsy jazz scene. Met zijn trio onthult hij een heel eigen universum. Het repertoire varieert van eigen composities tot arrangementen, met een sterke nadruk op improvisatie. Samen met de gitarist Benjamin Clement, een echte muzikale kameleon en een referentie in de traditionele muziek en Boris Schmidt op de contrabas. 

Het trio brengt een gast mee: Na zijn passage op Spirit of Django twee jaar geleden als bandleader van Les Violons de Bruxelles, vereert multi-instrumentalist en ook multi-virtuoos Tcha ons opnieuw met een bezoekje. "De polyglot Tcha Limberger is de koning van zigeunermuziek" - Sunday Times UK

Adrien Tarraga & the Hit Club d’Anvers
Een aantal jaar geleden was het Django jazz festival te Samois-sur-Seine het decor voor een ontmoeting tussen de Parijse gitarist Adrien Tarraga, Brussels klarinettist Anton Kerkhof en Antwerps gitarist (én contrabassist!) Ben Van Bortel. Ever since vinden ze elkaar geregeld terug op de gipsy jazz trail. Onderweg naar Toulouse,  afspreken in Parijs, en dus nu een tussenstop in Antwerpen. De rangen worden nog versterkt door bassist / rots in de branding Jasper De Roeck. 
Laat die hits maar komen!


Praktisch

afbeelding a-kaart afbeelding moeilijkheisgraagd
genre
prijzen
  • Kansentarief: 3 euro
  • - 26 jaar/student: 8 euro
  • standaardtarief: 12 euro
locatie
  • coStA
  • Sint-Andriesplaats 24
  • 2000 Antwerpen

Extra

Welkom in onze foyer vanaf 19 uur