Home XXL, come in! - Hans Van Cauwenberghe & Katrien De Becker

‘Ooit krijgt ge met de goden te maken’ bezweert een oude man het publiek. Het is het begin van een reis door de verbeelding van Ovidius en een van zijn bekendste metamorfosen. 

De twee oudjes, Philemon en Baucis, zijn in hun jonge jaren getrouwd en worden samen oud. Door hun armoe toe te geven en er tevreden mee te leven, maken zij die licht. 

Op een dag komt in hun dorp een vreemde zwerver aan, op zoek naar onderdak. De zwerver klopt aan bij duizend huizen maar alle deuren blijven dicht. Tot de diep ontgoochelde zwerver bij Philemon en Baucis arriveert. Zij zetten hun deur open en ontvangen de zwerver hartelijk in hun schamele woonst. Elke vreemdeling is een vriend die je nog niet kent. In een aaneenschakeling van zachte gebaren en harde confrontaties brengt ‘Home XXL’ het wondermooie epos van Ovidius tot leven én actualiteit. 

Drie acteurs en een muzikant vertolken tijdloze thema’s omtrent god, mensheid, vriend en vreemde in een voorstelling die zowel verrast als ontroert en waarin het abstracte decor een symbolische rol speelt…

 

ACTEURS : HANS VAN CAUWENBERGHE - KATRIEN DE BECKER - SOMALIA WILLIAMSON

CONCEPT/DRAMATURGIE : HANS VAN CAUWENBERGHE - SIRI BACKX - LIEVEN DE WINTER

MUZIEK: JORIS VANVINCKENROYE

SCENOGRAFIE : LIEVEN DE WINTER

KOSTUUMS/SETDESIGN : BRAM JESPERS

EINDREGIE : GREET VISSERS

Praktisch

vlieg afbeelding afbeelding moeilijkheisgraagd
genre
prijzen
  • Gratis

Extra

Deze voorstelling is GRATIS, mits reservatie!
op de Sint-Andriesplaats