Boekvoorstelling: Kinderen Van Zeppos

Wie zat er allemaal achter het masker van de Kat? Hoe kwam Kapitein Zeppos aan zijn varende auto? Hoe komt het dat Mike Verdrengh tot op de dag van vandaag nog complimenten krijgt over zijn benen? Welke romance ontstond er bij Johan & de Alverman? Waarom was Het Veenmysterie een technische revolutie? Hoe werd Ray Verhaeghe de duurste acteur van Vlaanderen? Komt er een remake van Het zwaard van Ardoewaan? En waarom werd het Fabian, en niet Florian van Fallada? 

Kinderen van Zeppos zoomt in op een van de eerste succesverhalen van de openbare omroep: het jaarlijkse jeugdfeuilleton. Verschillende generaties kijkbuiskinderen waren tussen 1955 en 1984 maandenlang in de ban van het spannende verhaal dat Nonkel Bob op het einde van zijn jeugduur mocht inleiden. En ook hun ouders keken vaak mee. Buitenlandse zenders waren jaloers en snapten niet hoe de BRT er met zo weinig middelen in slaagde topfictie voor de jeugd te maken. Kinderen van Zeppos is niet alleen het verhaal van de feuilletons, maar ook dat van het kleine team medewerkers achter de schermen dat in de sixties de lat elk jaar hoger zou leggen en zo mee pionier werd van Vlaamse fictie op tv. Peter Van Camp ging praten met acteurs en medewerkers van toen en wekt de magie van het jeugdfeuilleton opnieuw tot leven.


Praktisch

afbeelding moeilijkheisgraagd
genre
locatie
  • coStA
  • Sint-Andriesplaats 24
  • 2000 Antwerpen

Extra

Je bent van harte welkom op de boekvoorstelling Kinderen van Zeppos, het eerste standaardwerk over de magische jeugdfeuilletons van de toenmalige BRT. Deelname is gratis, maar schrijf je wel in.
De deuren openen om 14u30
de voorstelling zelf start om 15u en duurt ongeveer een uur.