Poëziefestival met Maud Vanhauwaert

Voormalig stadsdichteres Maud Vanhauwaert begeleidt ons op een poëtische avond.  Niet alleen brengt zij eigen werk, Maud is ook de lijm tussen de verschillende dichters die deze avond ons podium zullen vullen.
Verwacht u aan een bloemlezing, een patchwork.  Aan poëten allerhanden die niet minder als doel hebben het publiek te verwonderen.

Maud Vanhauwaert is schrijver en theatermaker. Ze behaalde een masterdiploma Taal-en Letterkunde aan de universiteit van Antwerpen en een masterdiploma Woordkunst aan het Conservatorium van Antwerpen, waar ze nu zelf doceert. Voor haar poëziedebuut Ik ben mogelijk (2011, uitgeverij Querido) kreeg ze de Vrouw Debuut Prijs, voor haar bundel Wij zijn evenwijdig_ (2014) de Hughues C. Pernathprijs en de Publieksprijs van de Herman De Coninck- wedstrijd. In haar werk zoekt ze naar speelse theatrale vormen om poëzie publiekelijk te maken. Met haar performances trad ze op, op radio en tv, in binnen en buitenland, van opera tot schapenstal.  Ze werd aangesteld tot ereburger van de stad Veurne. De voorbije twee jaar was ze stadsdichter van Antwerpen. Op 31 januari 2020 geeft ze de fakkel door.

Op het programma

Liesbeth Aerts (1970, Hoogstraten)
Verscheen de voorbije jaren regelmatig in poëzietijdschriften en op podia, verzorgde een tijdje de vaste poëzierubriek in het literair programma Overlezen (Turnhout). Winnaar van het Radio 1 bonusgedicht in 2017. Studeerde af aan de poëzieacademie van Berchem met de bundel Woonoperaties die in november 2019 werd uitgegeven bij Uitgeverij P. Verder vind je haar wel eens terug als host op de Sprekende Ezels-evenementen in Turnhout.

Ulrike Burki
Ulrike Burki schrijft gedichten over de baboesjka op de boekenkast van haar tante, over Chaudfontaine en over hele kleine meisjes in hele grote communiejurken. Dat leverde haar al enkele prijzen op waaronder de Write Now! publieksprijs in 2015 en een opname in de bloemlezing van de Turing-gedichtenwedstrijd. Naast poëzie, maken ook stadsgeluiden en gezellige februariavonden haar dolgelukkig.  

Dorien De Vylder (1988)
Dorien De Vylder is dichter en apotheker. Ze was (eind)redacteur bij het literaire tijdschrift Kluger Hans. Haar debuut Vertraagd stilleven, dat zich afspeelt op één en hetzelfde bankje, verscheen in 2017 bij Uitgeverij Vrijdag en kent inmiddels een derde druk. Eind februari 2020 komt haar tweede bundel Heerlijk afgebakend eindeloos uit, die zich niet afspeelt op een bankje, en waarin je als lezer nooit zeker weet in welke werkelijkheid je je bevindt. 
 

Esohe Weyden
Esohe Weyden (1999) is een spoken word dichteres en presentatrice uit Antwerpen die met haar eerlijke pen tracht te verwoorden hoe zij in de dualiteit van haar gedachten en leefwereld op zoek gaat naar verbinding. Hoewel haar focus ligt op performance en niet op wedstrijden, heeft ze wel enkele prijzen gewonnen. In 2017 behaalde ze brons in de muziek- en poëziewedstrijd Violencia en in datzelfde jaar mocht ze zichzelf de slampioen van Merksem noemen na een overwinning in de Locale Poetry Slam. In 2018 trok ze naar Veurne en nam daar de gouden trofee mee naar huis van hun plaatselijke Poetry Slam. Ze werd ook finaliste in het Belgisch Kampioenschap Slam Poetry 2018.

 


Praktisch

afbeelding a-kaart afbeelding moeilijkheisgraagd
prijzen
  • VVK: 6 euro
  • Kassa: 10 euro
  • Kansentarief: 2 euro
locatie
  • coStA
  • Sint-Andriesplaats 24
  • 2000 Antwerpen