Elk jaar trekt het gezin Van Dremmel erop uit met hun mobilhome.
Elk jaar gaan ze naar dezelfde plek,
spelen ze dezelfde spelletjes,
gaan ze naar hetzelfde restaurant,
dragen ze dezelfde kleren,
maken ze dezelfde wandelingen,
lezen ze dezelfde verhalen
en maakt de papa dezelfde mopjes.

Maar dit jaar hebben de kinderen er genoeg van. Ze nemen het heft in eigen handen. Dit jaar wordt een vakantie om écht nooit meer te vergeten.

Tom Viaene en Anke Jochems slaan de artistieke handen in elkaar en maken met ‘Mobi Mobi’ hun eerste voorstelling als Collectief Fiat.

Anke Jochems behaalde haar master of Arts Drama aan Luca Drama, Leuven, een diploma Toegepaste Taalkunde en een master Journalistiek. Theater kan niet zonder muziek, vindt ze. Haar tweede passie is het schrijven van eigen nummers die ze verwerkt in haar voorstellingen. Daarbij gaat ze op zoek naar de beste balans tussen tekst en muziek. Ze speelde bij Theater Tieret (‘Meneer Beer en de Woeste Wolven’) en Abattoir Fermé (‘Gone West’), in ‘Knorren en Kussen’ (DE KOLONIEMT) en ‘Swing’ (Circus Ronaldo). Daarnaast creëerde ze twee solovoorstellingen ‘Alone with Everybody’ en ‘Total Reset’.

Tom Viaene behaalde in 2018 zijn masterdiploma Drama aan Luca School of Arts, Leuven. Daarnaast heeft hij ook een masterdiploma Audiovisuele Kunsten (RITS 2007). Zijn fascinatie voor beeld en film dringt door in zijn theaterwerk, waar verschillende disciplines samenkomen. Tom is al van kindsbeen af een gepassioneerd muzikant en speelt nog steeds geregeld viool en piano. Hij is ook meer en meer geboeid door dans en beweging. Hij onderzoekt de fysicaliteit van zijn personages en gebruikt graag beweging in zijn voorstellingen om de juiste emoties op te roepen. Hij speelde twee seizoenen mee in ‘Familie’ op VTM en toert sinds 2020 door heel Vlaanderen met de familievoorstelling ‘Moenieworrienie’.


Concept, tekst en spel: Anke Jochems en Tom Viaene
Coach: Titus De Voogdt
Beeld: Wannes Cré
Kostuums: Amber De Saeger


Praktisch

vlieg afbeelding afbeelding a-kaart afbeelding moeilijkheisgraagd
prijzen
  • VVK: 6 euro
  • Kassa: 8 euro
locatie
  • onder den hangar
  • Sint-Andriesplaats 24
  • 2000 Antwerpen