OP VISITE – Miet speelt! (L1, L2)

Miet ensemble

‘Miet speelt!’ is een interactieve voorstelling voor L1 en L2. De leerlingen en de muzikanten staan tijdens deze voorstelling samen op het podium en maken samen een voorstelling. Dit doen ze om de drempels tot muziekparticipatie zo laag mogelijk te maken. Muziek is volgens Miet namelijk een basisbehoefte, waar iedereen recht op zou moeten hebben.

Tijdens de voorstelling wordt ingezet op verschillende ervaringen en belevingen van de leerlingen. Ze ontdekken wat voor een prachtig instrument een lepel kan zijn, hoe hun lichaam één grote klankkast kan zijn, kortweg ervaren ze hoe fijn samen musiceren kan zijn. Tijdens de voorstelling wordt er geen gebruik gemaakt van taal. Enkel op basis van non-verbale taal komt de voorstelling tot stand. De leerlingen belanden in een bijzonder wereldje, waarin ze samen met de muzikanten aan het musiceren gaan. 

Miet speelde al bij verschillende scholen in Mechelen en Antwerpen en ook bij verschillende organisaties (DeSingel, Elegast vzw, Fedasil Deurne). 
Miet speelt idealiter in een turnzaal of groot klaslokaal (+- 70m2). Met mooi weer op de speelplaats (indien mogelijk). Gelijkvloers is handig, maar niet noodzakelijk. Miet speelt drie voorstellingen op een voormiddag (bv: om 9u, 10u en 11u).


Praktisch

vlieg afbeelding afbeelding moeilijkheisgraagd
prijzen
  • prijs per leerling: 5 euro
locatie
  • op locatie in uw school

Extra

in een ruim lokaal of (turn)zaaltje)

Max. 3 voorstellingen per (voormid)dag, 1 klas per voorstelling.

Speeldagen: (Enkel) op vrijdagvoormiddag van 16 september t/m 16 juni