Ben je tussen 10  en 15 jaar en vind je alles rond multimedia interessant, schrijf je dan zeker in voor alle workshops!
In 5 lessen leer je meer  over greenscreen, filmen met drones, animatiefilm, stop motion en youtube film.
Je betaalt per workshop, je hoeft ze dus niet alle 5 mee te doen.

Greenscreen: Weer of geen weer de opnames gaan altijd door
De meeste opnames maken ze tegenwoordig  voor een groen doek. Het voordeel hiervan is dat je de achtergrond van de scene kunt veranderen. Kom mee jezelf filmen in de woestijn, op Antartica, in het paleis van Versailles of gewoon... op de maan. Je leert er je eigen film greenscreen maken en bewerken.

Filmen met Drones
We gebruiken drones om branden op te sporen, voor wetenschappelijk onderzoek, om grenzen te bewaken maar ook om spectaculaire filmshots te maken.  In deze workshop vlieg je echt met een drone en maak je een filmpje dat we nadien bewerken. The sky is the limit!

Animatiefilm maken
Een animatie maken is tegenwoordig een digitaal proces en begint met het maken van een storyboard:  bedenk vooraf hoe je jouw verhaal in beeld brengt. Welke scenes zijn nodig? En hoe lang duren ze? Daarna brengen we ons verhaal tot leven op de computer. Je maakt tijdens deze workshop je eigen film!

Stop motion film
Met stop-motion kun je alles tot leven wekken. Een dansende klei-animatie van je huisdier of je schoen die verliefd wordt op een schaar. In deze workshop kan het allemaal! In deze workshop maken we tientallen foto's -zetten die versneld achter elkaar tot een wervelende film. Objecten en mensen kunnen verdwijnen, veranderen, plotseling gaan bewegen of uit het niets verschijnen. Alles kan!

Start je eigen YouTube kanaal
In deze workshop helpen wij jou om je eigen YouTube kanaal te beginnen: wat heb ik nodig, hoe begin ik eraan en wat ga ik vertellen op mijn kanaal? We gaan online om je eigen kanaal te maken en maken een eerste filmpje dat we "posten" op het kanaal en geven je feedback. Ben jij de volgende vlog-superster?

 

Bekijk hieronder de resultaten van de afgelopen workshops:
greenscreen
animatie
drones

stop motion

youtube film

Praktisch

afbeelding a-kaart afbeelding moeilijkheisgraagd
prijzen
  • Kansentarief: 1 euro
  • Kassa: 2 euro
locatie
  • coStA
  • Sint-Andriesplaats 24
  • 2000 Antwerpen

Extra

op zaterdag
van 14 tot 17 uur
voor jongeren tussen 10 en 15 jaar
€ 2 per workshop / € 1 voor kansentarief