Dageraad op Linkeroever

Lorie Bevins

De dageraadconcerten zijn een samenwerking tussen coStA en cc Elsschot en café Kamyon!

De dageraad!... het quasi mystieke moment van het ochtendgloren. Hartje zomer vanop Linkeroever de zon zien opkomen boven de rede en de stad. En dan daar muziek bij. Geen spotify- of youtubeplaylist maar een liveconcert van een artiest of band, dat door het aura van het vroege uur als vanzelf de perfecte soundtrack vormt bij de curieuze lichtinval.

Onze zintuigen zijn uitgeslapen, onbezoedeld, fris, onschuldig..maar we mogen ze niet te fel doen opschrikken. Je ogen moeten wennen aan het licht, je ruikt beter (hmmm vers brood, verse koffie) en je oren hebben precies de juiste dosis muziek nodig.

Eén keer per week, op donderdag, telkens samenvallend met het precieze uur waarop de zon opkomt (veranderlijk dus), geven we het startsignaal voor een dageraadconcert. 

Na het concert is er een eenvoudig, gezond ontbijt

18 augustus – Lorie Bevins (opkomst zon 6u24)

Lorie Bevins is een poging tot popmuziek dat in het Hollandse OOR als 'avant-garde' werd gecategoriseerd. Kortom, een voortreffelijke mislukking. Een andere media-outlet beschreef dit fiasco als volgt: “Stereolab in kinderschoenen, Françoise Hardy op een picknick met Yellow Magic Orchestra, Tik Tak voor gevorderden”. Als die referenties u iets zeggen, doe dan gerust een koprolletje richting dit voorhoedeverschijnsel. In juni verschenen Bevins' debuten The Valley of Despair is a Mountain of Joy Upside Down en The Mountain of Joy is a Valley of Despair Downside Up, respectievelijk bij Rotkat Records (Antwerpen) en Cudighi Records (Los Angeles). 


Praktisch

afbeelding moeilijkheisgraagd
genre
prijzen
  • eenheidstarief: 6 euro

Extra

Startuur tussen 6:01 en 6:55 uur( bij zonsopgang)
ticketprijs inclusief concert en ontbijt