OP VISITE – Kronkelore (L1, L2, L3)

Vzw Het Fluisterhuis

Schreeuw de longen uit je lijf, klater neer in het tranendal of schaterlach voor je leven op de tonen van deze unieke luisterervaring.

Kronkelore is een muzikale theaterbeleving die balanceert op de grens tussen luisterverhaal, installatie en voorstelling. Het Fluisterhuis neemt het publiek mee op een klinkende achtbaan van emoties. 

Bij aankomst op uw school toveren wij in een mum van tijd de turnzaal, polyvalente ruimte of refter om tot een verlaten pretpark… Daar staat de rollercoaster Kronkelore, klaar voor vertrek!

Zoek samen met onze gidsen een plekje uit in één van de kronkelorekarretjes en geniet van een interactieve voorstelling. Zet na afloop je hoofdtelefoon en verduisteringsbril op en laat je meevoeren op een magische luisterreis door het land van jouw verbeelding.

Educatieve omkadering:
Aansluitend op de voorstelling bieden wij workshops dans, drama, muziek en/of beeld aan. U kan per speeldag twee verschillende workshops selecteren uit het volgende aanbod:
1.    Workshop DANS
Spin en draai in het rond! We ontdekken samen ons lichaam met al zijn bijzondere kronkels! Deze workshop focust op vertrouwen, verbeelding en groepsbinding in de klas. 
2.    Workshop MUZIEK
Luister, speel en ontdek! We experimenteren met klank, instrumenten en werken rond de (basis)emoties. Samen creëren de leerlingen hun eigen klinkende achtbaan van emoties! 
3.    Workshop DRAMA
Is een sneeuwman altijd vrolijk? Of smelt zijn lach soms als sneeuw voor de zon? Duik in een wereld van personages en verhalen tijdens de workshop drama. 
4.    Workshop BEELD
Bouw je eigen rollercoaster! Tijdens de workshops beeld genieten de leerlingen van een vrij creatiemoment en bouwen ze met stoelen, balletjes, kaartenhuisjes, … hun eigen achtbaan. Dan gaat de bal aan het rollen… Zal het karretje de eindmeet halen? Of valt de achtbaan onderweg stil? 

U kan de twee workshops vrij combineren. Bijvoorbeeld: onze school heeft al heel wat muzikale en beeldende activiteiten gepland dit schooljaar. We kiezen voor een workshop DANS en een workshop DRAMA.

Voor het workshopgedeelte splitsen we de klas in twee groepen. We vragen aan de school om de verdeling vooraf aan ons bezoek te maken. 
Per groep laten we maximum 13 leerlingen toe. Tijdens de workshops vragen we om een extra lokaal te voorzien, naast het lokaal waar de voorstelling doorgaat. (Bijvoorbeeld het eigen klaslokaal)

De school ontvangt bij de voorstelling een lessenmap met inleidende en verwerkende activiteiten.

Credits
Tekst, muziek, opname en montage: Jolien Van De Sande 
Muziek, mixing en mastering: Nathaniel Mon Père
Scenografie: Romane Claus
Decor: Studio Kuurjeus
Kostuum: Machteld Van de Perre (Atelier Assemblé)
Spel en educatie: Witse Lemmens, Axelle Vienne, Jente Verbist, Jolien Van De Sande
Stemmen: Peggy De Landtsheer, Sam D'hondt, Eveline Den Dooven, Tim Courtyn, Sophie Van Hool, Lauren Vervoort, Helena Van Hoolst.
Met dank aan en ondersteuning van:  Peggy De Landtsheer, Winny Ang, RADAR Mechelen, Imaginair, district Berchem. 
 Praktisch

vlieg afbeelding afbeelding moeilijkheisgraagd
prijzen
  • prijs per leerling: 5 euro
locatie
  • op locatie in uw school

Extra

In de turnzaal of groot lokaal op het gelijkvloers én het eigen klas klaslokaal

Duur: 1,5 uur (voorstelling + workshop)

Max. 2 voorstellingen per dag, 1 klas per voorstelling

Speelperiode

8 t/m 23 november

30 januari t/m 17 februari