Kimchi, gefermenteerde Chinese kool, is aan een opmars bezig in onze keukens. Voor veel mensen is deze variant op zuurkool nog onbekend, maar als je er eenmaal van hebt geproefd, ben je fan, en wil je zelf ook aan de slag gaan. En eigenlijk is het helemaal niet zo moeilijk om te maken! 

Kimchi is een Koreaans gerecht waarbij er enkele spelregels zijn maar evenveel vrijheden. Kimchi laat je toe je eigen recept te creëren dat net wat pittiger, zoeter, rijker of zilter van smaak is.

Tijdens deze workshop krijg je de kans om enkele smaakcombinaties te proeven en voorkeuren uit te filteren. Nadien maken we samen een basiskimchi waarbij iedere stap wordt uitgelegd. Indien gewenst kan er ook een vegetarische variant gemaakt worden.Na afloop krijg je wat we gemaakt hebben mee naar huis, samen met een aantal recepten om verder aan de slag te gaan.
 

Deze workshop wordt gegeven door Santé


Praktisch

afbeelding a-kaart afbeelding moeilijkheisgraagd
prijzen
  • eenheidstarief: 20 euro
locatie
  • Lokaal 25
  • Sint-Andriesplaats 25
  • 2000 Antwerpen

Extra

LET OP: door ziekte van de lesgever, gaat deze workshop helaas niet door.

 

Praktisch:
van 13-16 uur
€ 20
maximum 12 personen

Materiaal zelf mee te brengen:
mengkom
snijplank
mes
beugelpot van 1l

bekijk ook in cc

Fermenteren en Inspireren - door Santé

vr 7 feb 2020 - 13.00 uur

Voor iedereen bestaat er een perfecte gefermenteerde smaakmaker! Deze ontdekken en je dagelijkse voeding kunnen aanvullen met fermentaties, dat is de uitdaging van deze workshop.

Ferme smeersels en sauzen - door Santé

vr 14 feb 2020 - 13.00 uur

Deze workshop richt zich op klassieke smaakmakers in de keuken maar dan met een ferme twist.