Info & tickets

Op deze pagina

Adres & contact

coStA (cultureel ontmoetingscentrum Sint-Andries)
Sint-Andriesplaats 24
2000 Antwerpen
+32 (0)3 260 80 50 
costa@antwerpen.be
Op zoek naar iemand in het bijzonder, check Wie is wie.

Openingsuren

Check corona-updates voor het laatste nieuws en gewijzigde aanvangsuren: costa-antwerpen.be/corona

Het onthaal is geopend van dinsdag tot vrijdag van 10 tot 16 uur.

Let op: tijdens de zomermaanden juli en augustus is coStA gedeeltelijk open. Weekenden zijn we gesloten.

Sluitingsdagen coStA 2022
van zaterdag 16 juli tot en met maandag 15 augustus
van maandag 31 oktober tot en met maandag 7 november
vrijdag 11 november
van vrijdag 23 december tot en met maandag 9 januari (2023)

Hoe tickets kopen?

Hoe tickets kopen?

Online – www.costa-antwerpen.be

Koop zoveel mogelijk online je tickets. Dit doe je door op de ticketlink bij de voorstelling te klikken. Betalen kan met Bancontact of Visa/Mastercard. In beide gevallen hebt je een kaartlezer voor internetbankieren nodig.
Na betaling ontvang je de elektronische tickets onmiddellijk via e-mail.

Aan het onthaal - Sint-Andriesplaats 24, 2000 Antwerpen
Je kan ook zelf langskomen om je tickets te kopen. De ticketbalie is open van dinsdag tot vrijdag, van 10 tot 16 uur.
Je kan je tickets cash, met bankkaart of Visa/Mastercard betalen.

Telefonisch – 03 260 80 50 
Tickets die je telefonisch reserveert, betaal je tijdens de openingsuren aan de balie. We aanvaarden geen overschrijvingen meer.
Tickets die na 14 dagen niet worden opgehaald, worden vrijgegeven.

Adresgegevens

Bij een reservering worden je persoonlijke gegevens opgenomen in het klantenbestand van de Antwerpse cultuurcentra. Conform de bepalingen van de wet van 8 december 1992 worden deze niet doorgegeven aan derden. Je hebt uiteraard het recht om je persoonlijke gegevens op te vragen, eventuele fouten te laten verbeteren of je gegevens te laten schrappen.

Extra:

- Uitverkochte voorstellingen worden aangegeven op de website. Laat je op de wachtlijst zetten. Zodra er plaatsen vrijkomen, krijg je bericht van ons. 

-Kom op tijd : alle voorstellingen beginnen stipt op het vermelde uur. Een uur voor de voorstelling begint, gaat de kassa open. Niet afgehaalde, gereserveerde tickets worden 15 minuten voor aanvang van de voorstelling verwijderd en doorverkocht. Laatkomers kunnen geweigerd worden.

- Betaalde tickets betalen we niet terug, tenzij de voorstelling of activiteit geannuleerd wordt door het cultuurcentrum.

Reducties

Voorverkoopprijs

De voorverkoopprijs vervalt op de dag van de voorstelling, 3 uur voor aanvang van de voorstelling.
Bij voorstellingen in het weekend, vervalt de voorverkoopprijs op vrijdag om 17 uur. Als u daarna nog tickets wilt kopen, betaal je de kassaprijs.

Kansentarief

Met het recht op kansentarief op uw A-kaart kost een ticket voor een voorstelling 2 euro (tenzij anders aangegeven). 
Of u recht heeft op het kansentarief kan u checken bij uw mutualiteit (het nummer op je kleefbriefje van de mutualiteit eindigt op 1). 
Meer info vindt u via deze link.

U kan nu ook online tickets kopen aan het kansentarief. U hoeft enkel uw A-kaartnummer op te geven als u online tickets kansentarief reserveert. U kan online niet verzilveren als u het kansentarief kiest. Aan het loket van het cultureel ontmoetingscentrum kan dit wel.

Cultuurcheques -18 jaar

Voor maar 5 euro koop je op het secretariaat van je school een boekje met 3 cultuurcheques die je kan inruilen bij alle Antwerpse cultuurhuizen. Concert, film, klassieke muziek, theater, expo ...Jij kiest zelf uit het bijna oneindige cultuuraanbod.Je kan je cultuurcheques gebruiken voor alle voorstellingen tenzij expliciet vermeld bij de voorstelling.

De cultuurcheques zijn te koop in de deelnemende middelbare scholen van het district Antwerpen. Informeer op het secretariaat of jouw school ook deelneemt.

Meer informatie? www.antwerpen.be/cultuurshock

A-kaart

Goesting in ’t stad? Dan is de A-kaart helemaal uw ding.

De A-kaart is een spaar- en voordeelkaart voor iedereen die van cultuur, sporten en lezen houdt. Gespaarde punten kan je omruilen voor kortingen, een gratis zwembeurt of tijdens tijdelijke acties. Antwerpenaars met een A-kaart hebben gratis toegang tot de permanente collectie van een stedelijk museum en krijgen korting voor tentoonstellingen.

Meer weten over de A-kaart?

 

Sorteerstraat & -pasje

In de wijk Sint-Andries zijn er verschillende sorteerstraten. Dit zijn inwerpzuilen met een deksel en ondergrondse afvalcontainers. Om een sorteerstraat te gebruiken, heeft u een sorteerpasje nodig.

Deze pasjes kan je kopen en opladen in costA

Meer weten over het sorteerpasje?

Toegankelijkheid

rolstoelgebruikers
co Sint-Andries is toegankelijk voor rolstoelgebruikers en personen met een handicap. Gelieve bij uw reservering te melden dat u zich met een rolstoel verplaatst, zodat wij een gepaste plaats kunnen voorzien.

baby's | kinderen
Voor baby’s en kinderen zijn er kinderstoelen en een verzorgingskussen aanwezig

Bereikbaarheid

Te voet:
Vertrek op de Groenplaats. Volg de Nationalestraat. Neem de zevende straat (= Lange Vlierstraat) naar rechts tot op de Sint-Andriesplaats.

Met het openbaar vervoer:
Tram 4
Bussen 22, 180, 181, 182, 183 halte 'Sint Andries'

Surf naar de Lijn voor meer informatie over reistijden en haltes.

Met de auto:
Lage-emissiezone
Komt u met de auto naar Antwerpen? Houd er dan rekening mee dat de hele Antwerpse binnenstad en Linkeroever vanaf 1 februari 2017 een lage-emissiezone zijn. Voertuigen die te veel roet en fijnstof uitstoten, mogen de lage-emissiezone niet meer inrijden. Kijk tijdig na of uw voertuig aan de toelatingsvoorwaarden voldoet via deze test.

Meer informatie over de lage-emissiezone in Antwerpen vindt u op www.slimnaarantwerpen.be/LEZ

Parking:
Je kan NIET parkeren op het terrein van coStA. 
Heb je hulp nodig om een plek te vinden, check dan: https://www.antwerpen.be/nl/overzicht/parkeren-en-mobiliteit

 

scholen

Scholenaanbod coStA vind je hier: www.costa-antwerpen.be/scholen

Handleiding voor een onvergetelijke cultuurervaring

Stap 1: Inschrijven
Reserveer steeds bij het cultuurcentrum waar de voorstelling plaatsvindt.
Voor coStA is dat bij An Maes = 03/ 260 80 56 of an.maes@antwerpen.be
Wie eerst komt, eerst maalt, reserveer dus op tijd.

Stap 2: Betalen
Na de voorstelling krijgt u een factuur op basis van het aantal leerlingen dat de voorstelling heeft bijgewoond. Als u niet komt opdagen zonder ons te verwittigen, dan wordt uw factuur gebaseerd op het aantal leerlingen dat u hebt opgegeven bij de reservatie.

Stap 3: Annuleren
door de school
Als u een bevestigde inschrijving annuleert betaalt u 25% van het voorziene inschrijvingsgeld. Let wel op, als u minder dan een maand voor de voorstelling annuleert rekenen wij het volledige bedrag aan.
Enkel in geval van overmacht kunnen wij discussiëren over de betaling.
door het cultuurcentrum
In het zeldzame geval dat er te weinig inschrijvingen zijn, kan het cultuurcentrum beslissen een bepaalde voorstelling te annuleren. Ook in andere gevallen (ziekte of ongeval bij het gezelschap, technische problemen, staking, brand...) is het cultuurcentrum soms genoodzaakt een voorstelling te annuleren. De school wordt altijd zo snel mogelijk verwittigd. Het spreekt vanzelf dat u de voorstelling dan niet betaalt, maar schadevergoedingen en het terugeisen van gemaakte onkosten voor het vervoer zijn uit den boze.

Stap 4: De puntjes op de i
Locatie
Meestal vindt de voorstelling plaats in het cultuurcentrum waar u reserveerde. Sommige cultuurcentra organiseren voorstellingen op verschillende locaties. Controleer dus voor het vertrek waar u precies naartoe moet.
Timing
Meestal is uw groep niet de enige die de voorstelling bijwoont. Laat de andere groepen en de acteurs niet wachten! Kom goed op tijd, liefst een 15-tal minuten voor de voorstelling begint.
Organisatie
Medewerkers van het cultuurcentrum zullen iedereen naar hun plaatsen begeleiden. Tijdens de voorstelling zitten de begeleidende leerkrachten tussen de leerlingen om een oogje in het zeil te houden. Drank, eetwaren en gsm’s zijn niet toegelaten in de zaal.

Stap 5: Kom, kijk, ervaar, geniet!