Foyerconcert Croque Musique

Stadsmagazijn | Guy Verlinde Duo

Het afgelopen decennium domineerde Guy Verlinde de Belgische blues & rootsscene. Hij toerde non-stop door Europa, nam 15 albums op in 14 jaar en speelde in tal van prestigieuze clubs (AB, De Roma, OLT, ...) en op internationale festivals (Blues Peer, Cognac Blues Passions, Moulin Blues ,...) waar hij de affiche deelde met grootheden als: BB King, John Fogerty, Tony Joe White, Santana, John Hiatt, Canned Heat, Jeff Beck ...  
 Zijn live shows zijn van een hoog niveau en door zijn met Blues, Roots & Americana doordrenkte songs, wordt hij vaak vergeleken met Doug MacLeod, Ian Siegal, Hans Theessink & Guy Davis met wie hij in het verleden verschillende keren samenspeelde. Hij stond ook samen met zijn onlangs overleden vriend Tiny Legs Tim aan de wieg van de florerende Gentse blues scene.  

NIEUW ALBUM  
Standing In The Light of a Brand New Day werd tussen de corona lockdowns opgenomen en is een nieuwe stap in zijn muzikale en tekstuele evolutie. Het is een zeer positief album geworden, dat troost brengt tijdens ontwrichte tijden.  

LIVE : The Positive Power of the Blues  
Een concert van Guy Verlinde is een muzikale reis, doordrenkt met verhalen over liefde, hoop, wederopstanding ... die de heilzame kracht van muziek benadrukt. Guy is een geboren entertainer en rasverteller. Met zijn verhalen & songs weet hij zijn publiek te raken en stuurt hen telkens met een flinke dosis positiviteit naar huis.  

Tijdens het duo concert laat hij zich bijstaan door Tom Eylenbosch (piano en banjo). Hij is met zijn 22 jaar één van de jongste professionele muzikanten en muziekdocenten in België. Hij is zeer getalenteerd, speelt bij verschillende bands en is ondertussen een veel gevraagd sessiemuzikant.  


Praktisch

genre
prijzen
  • gratis
locatie
  • Stadsmagazijn
  • Keistraat 5-7
  • 2000 Antwerpen

Extra

Deuren: 11.45 u

Aanvang: 12.10 u