Fermenteren en Inspireren - door Santé

Voor iedereen bestaat er een perfecte gefermenteerde smaakmaker! Deze ontdekken en je dagelijkse voeding kunnen aanvullen met fermentaties, dat is de uitdaging van deze workshop.

Fermenteren of de eeuwenoude manier van conserveren zorgt voor nieuwe smaken op je bord en gewenste bacteriën in je darmflora die je gezondheid ten goede komen.

In deze workshop leer je hoe dit praktisch aan te pakken, ontdek je welke smaken je bevallen en krijg je inzicht in de wondere wereld van het fermenteren, vooral de wilde fermentatie.
Je krijgt uitleg over het fermentatie proces en mag proeven van enkele creaties van kimchi, pickels, zuurkoolvarianten, salsa tot kombucha, gemberbier en viili. Onder begeleiding ga je zelf aan de slag met verse groenten en kruiden om zo je eigen creaties te maken om mee naar huis te nemen.

 

Deze workshop wordt gegeven door Santé


Praktisch

afbeelding a-kaart afbeelding moeilijkheisgraagd
prijzen
  • eenheidstarief: 20 euro
locatie
  • Lokaal 25
  • Sint-Andriesplaats 25
  • 2000 Antwerpen

Extra

Praktisch:
van 13-16 uur
€ 20
maximum 12 personen

Materiaal zelf mee te brengen:
rasp
mengkom
snijplank
mes
2 glazen bokalen ongeveer 250 ml

bekijk ook in cc

Ferme smeersels en sauzen - door Santé

vr 14 feb 2020 - 13.00 uur

Deze workshop richt zich op klassieke smaakmakers in de keuken maar dan met een ferme twist.

Kimchi - door Santé

vr 21 feb 2020 - 13.00 uur

Kimchi, gefermenteerde Chinese kool, is aan een opmars bezig in onze keukens. Voor veel mensen is deze variant op zuurkool nog onbekend, maar als je er eenmaal van hebt geproefd, ben je fan, en wil je zelf ook aan de slag gaan. En eigenlijk is het helemaal niet zo moeilijk om te maken!