De Carrousel is een mobiel openluchttheater met een draaiend podium, dat vanaf 30 april tot 26 december 2021 op drie unieke locaties in en rond de stad Antwerpen zal staan.

Het unieke bouwwerk werd ontworpen en gebouwd met de preventiemaatregelen rond Covid in het achterhoofd. Het publiek kan alleen of in bubbels van twee plaatsnemen in een loge.

Het idee voor De Carrousel ontstond in de herfst van 2020 vanuit de noodzaak om artiesten een podium te bieden in coronaveilige omstandigheden. 

Door de corona-epidemie ontstond er een grote nood aan geschikte speelplekken. Op dit moment zijn alle podia nog steeds gesloten. En als de zalen straks terug open gaan, zal het tekort aan speelplekken immens zijn. 

Vanuit de vaststelling dat er in de stad een tekort is aan representatie en aanbod voor jongeren proberen we De Carrousel op regelmatige basis te reserveren voor jonge makers, artiesten en initiatieven.  

De Carrousel is een initiatief van MartHatentatief en is geïnspireerd op 'Peepshow Palace' van het Nederlandse gezelschap De Warme Winkel.
De Carrousel wordt gerealiseerd met de steun van de stad Antwerpen, de Vlaamse overheid, district Deurne, district Antwerpen.


Praktisch

locatie
  • op locatie