corona-updates

De meest recente info over de coronamaatregelen in coStA vind je op deze pagina.
(update op 1 juni):


Terras onder Hangar terug open in augustus! 
In augustus kan je opnieuw genieten van ons buitenterras onder de hangar op volgende dagen:

Terras open op:
Woensdag van 12 tot 17u
donderdag van 12 tot 17u
vrijdag van 12 tot 19 uur

Wees welkom!

​​​Sorteerpas opladen

Je kan in elke bibliotheek je sorteerpas opladen.
Ook kan je dit zelf doen via online-bankieren. Stuur hiervoor een mail naar ons: costa@antwerpen.be met je rijksregisternummer of A-kaartnummer. Wij geven je dan het rekeningnummer door en een persoonlijke mededeling.


Behoefte aan cultuur?

De Carrousel is een mobiel openluchttheater met een draaiend podium, dat vanaf 30 april tot 26 december 2021 op drie unieke locaties in en rond de stad Antwerpen zal staan.
Het unieke bouwwerk werd ontworpen en gebouwd met de preventiemaatregelen rond Covid in het achterhoofd. Het publiek kan alleen of in bubbels van twee plaatsnemen in een loge.

Het idee voor De Carrousel ontstond in de herfst van 2020 vanuit de noodzaak om artiesten een podium te bieden in coronaveilige omstandigheden. 
Door de corona-epidemie ontstond er een grote nood aan geschikte speelplekken. Op dit moment zijn alle podia nog steeds gesloten. En als de zalen straks terug open gaan, zal het tekort aan speelplekken immens zijn. 
Vanuit de vaststelling dat er in de stad een tekort is aan representatie en aanbod voor jongeren proberen we De Carrousel op regelmatige basis te reserveren voor jonge makers, artiesten en initiatieven.  

Check het programma via deze link: https://www.costa-antwerpen.be/carrousel

 

Corona-proof tijdreizen door Sint-Andries

Wie woonde er eind achttiende eeuw in de Lange Ridderstraat 4? Hoeveel bakkers telde het Sint-Andrieskwartier rond 1900? De antwoorden op deze en vele andere vragen kan iedereen voortaan uit de digitale Tijdmachine Sint-Andries halen, een uniek proefproject van UAntwerpen en de Stad Antwerpen.

Meer info en app downloaden: http://www.costa-antwerpen.be/tijdmachine