Costa comedy

coStA | Seppe Toremans, Peter Kluppels, Iris Costrop, MC Sergej

Sergej Lopouchanski behoort tot een van de grote talenten van de nieuwe lichting Vlaamse comedians. Maar hij is vooral bekend als overenthousiaste MC. Perfect dus om onze eerste stand-up avond in goede banen te leiden. Maar vergis je niet, Sergej lijkt misschien op een teddybeer maar hij heeft een gemeen kantje. Leuk voor ons, voor onze gasten net iets minder... 

Seppe Toremans staat al meer dan twee decennia (hij verschiet daar ook van) op het podium als comedian. Hij is drievoudig finalist van Humo’s Comedy Cup, en kwam al eens op tv in een panelshow. 

In de zomer van ’21 kocht hij een loop station en begon hij te experimenteren met ritmes, muziek en zang in zijn comedy set. Dat werd een fijne ontdekkingstocht waarbij zijn liefde voor schrijven en spelen alleen maar groter werd. Ondertussen is die muziek een vast ‘ding’ geworden, hij producet eigen nummers die hij live op het podium brengt, afgewisseld met klassieke stand-up. Over augurken, buurtvergaderingen, parfum reclames en het liefdesleven van octopussen, maar vooral over hoe moeilijk hij alles soms maakt in zijn eigen hoofd. Hij hoopt dat mensen zichzelf daarin herkennen en dan misschien naar huis kunnen gaan met het gevoel: “Hey, ik ben niet alleen.” En hij dan ook. Dat lijkt hem een win-win. 

Naast het podium bedenkt en schrijft Seppe tv-programma’s. Bij productiehuis Shelter werkte hij onder andere mee aan ‘Wat Als?’ seizoen 2 en 3, en stond hij als eindredacteur mee aan het roer van vier seizoenen ‘Hoe Zal Ik Het Zeggen?’. Beide programma’s wonnen een International Emmy Award. Op dit moment werkt hij bij productiehuis Caviar aan twee eigen projecten, maar daar mag hij nog niks over zeggen. 

Hij werkt volop aan een eerste avondvullende show, voorzien voor seizoen ’24 - ’25. 

Peter Kluppels deed al menig comedy hart sneller slaan. Met geraffineerde grappen en een bijzondere fysieke verschijning is de hilariteit nooit ver weg. Zijn eigenzinnige aanpak maakte van hem al finalist van humo’s comedy cup en begrijpelijk verliezer van andere wedstrijden. Meneer Kluppels®  is in gelijke mate: kaal, harig, innemend en afstandelijk. Wanneer hij niet op podium staat, eet hij hoogstwaarschijnlijk yoghurt terwijl hij wild om zich heen ambtenaart. 

Iris Costrop a.k.a. de grappigste IT-consultant van Vlaanderen werd mede dankzij het Get Up Stand Up-traject gelanceerd in de wereld van stand-up comedy en blijft sindsdien met veel plezier mensen entertainen met hun verhalen. Of het nu gaat over auto-accidenten of lesbische mythes, Iris neemt je mee op reis in hun hoofd. 


Praktisch

afbeelding a-kaart afbeelding moeilijkheisgraagd
genre
prijzen
  • standaardtarief: 12 euro
  • - 26 jaar/student: 8 euro
  • Kansentarief: 3 euro
locatie
  • coStA
  • Sint-Andriesplaats 24
  • 2000 Antwerpen