Het collectief Beleg

Kunstenaars nemen coStA in

Dag (toekomstig) kunstenaar

coStA, het cultureel ontmoetingscentrum van Sint-Andries, gaat eind mei 2024 voor enkele jaren dicht voor renovatie, maar natuurlijk niet zonder een groot eindfeest! Als je momenteel aan een kunstproject werkt en wat extra ruimte kunt gebruiken of ooit al eens een muurschildering hebt overwogen, bieden wij de perfecte oplossing. Vanaf 2 mei nodigen wij je uit om deel te nemen aan Het collectief Beleg, waarbij we ons gebouw als een leeg canvas ter beschikking stellen.

Wat?

Van 2 tot 31 mei 2024 krijg je de gelegenheid om ons gebouw in te nemen met jouw kunst. Eén grote expositieruimte waaronder de grote zaal, kleine zaal, rondgang en voorgevel.

De enige voorwaarde: op 18 en 26 mei organiseren we nog een feest voor ongeveer 200 mensen, dus houd er rekening mee dat het kunstwerk op de dansvloer best niet het formaat heeft van David van Michelangelo.

Wie?

Grafici, schilders, beeld- en woordkunstenaars … in welke kunstdiscipline ook, alle kunstenaar en stijlen zijn welkom.

Kosten?

Niets! De ruimtes worden kosteloos ter beschikking gesteld, en zelfs eventuele materiaalkosten zijn bespreekbaar.

Nadien?

Omdat we gaan verbouwen, zullen de muren worden vernieuwd of gesloopt. Hierdoor zal je kunstwerk niet behouden blijven, maar dit biedt juist een unieke kans om experimenteel te zijn. Voel je vrij om alles uit te proberen!

Praktisch

Jouw kunstwerk zal dienen als decoratie tijdens ons buurtfeest/sloopfeest, dus vragen we je om gedurende de dag te werken en geen materiaal achter te laten in de ruimtes zelf. Opslagruimte wordt voorzien.

Inschrijven

Als je interesse hebt in Het collectief Beleg, stuur dan vóór 10 april 2024 een mail naar victor.vandenbogaert@antwerpen.be met de volgende informatie: naam, telefoonnummer, mailadres en je idee!